Na het plaatsen van een dermal anchor piercing kan de huid rondom rood worden en opzwellen. De genezingstijd van een micro dermal, ongeveer 3 maanden, hangt af van verschillende factoren die je grotendeels zelf in handen hebt. Het gaatje dat gemaakt wordt om je piercing te plaatsen, moet beschouwd en behandeld worden als een wonde.De verzorging is gelijkaardig met deze van een andere piercing:

  • Gedurende 3 maanden 2x/dag ontsmetten met isobetadine (m.b.v. een wattenstaafje) of cedium spray (kleurloos). !!! Nooit zalf, alcoholische oplossingen of zuurstofwater gebruiken.
  • !!! De piercing moet gedurende de eerste 2 à 3 weken constant afgedekt worden met een pleister (zowel overdag, ’s nachts als tijdens het douchen). Dit om infecties te voorkomen.
  • !!! De eerste 2 à 3 weken is extra voorzichtigheid aangewezen tijdens het douchen of bij het zich aan- en uitkleden. Dit om het uitscheuren van de piercing te voorkomen. Een micro dermal is immers pas volledig vastgegroeid na 2 à 3 weken. Om deze reden is het ook aangewezen om de pleister enkel te vervangen wanneer hij bevuild is.!! Ook na de eerste 2 à 3 weken blijft oplettendheid tot uitscheuren aangewezen.
  • Korstjes kunnen losgeweekt worden onder de douche (na 2 à 3 weken) of m.b.v. een wattenstaafje en lauw water.
  • Bij het verwijderen van de pleister is het aan te raden deze vooraf te bevochtigen en de huid goed tegen te houden.
  • Na het douchen moeten zeepresten verwijderd worden (onder stromend water).
  • Strakke kledij moet vermeden worden op de plaats van de piercing.

!!! Eenmaal de piercing/tattoo geplaatst is en je als klant de winkel verlaat heb je de verzorging van je piercing/tattoo zelf in handen en is dit je eigen verantwoordelijkheid.Alle producten die nodig zijn om je piercing of tattoo te verzorgen zijn verkrijgbaar in onze winkel. Bij vragen of problemen kunnen volgende nummers gecontacteerd worden: 050/67.50.88 of 0473/967.257